• Berichtcategorie:Nieuws

Passiefbouwen awards middelharnis en vroomshop

De PassiefBouwen Awards, voor gerealiseerde en gecertificeerde passief-projecten in 2014, gaan dit keer naar Middelharnis en Vroomshoop.
In Middelharnis betreft het een project met 6 nieuwbouw huurwoningen, met een zeer hoogwaardige thermische en luchtdichte schil, vraaggestuurde ventilatie, een warmtepomp en individuele klimaatregeling. Opdrachtgever Woongoed Goeree Overflakkee paste tijdens de bouw vasthoudend de principes van passief bouwen toe en instrueerde haar huurders over de wijze waarop hun passiefhuis bewoond moest gaan worden.
In Vroomshoop betreft het, in de categorie Overige Gebouwen, een nieuwbouw woonzorgcomplex met 22 passieve zorgappartementen, bestemd voor wonen met begeleiding. Opdrachtgever Mijande Wonen zorgde voor uiterst energiezuinige appartementen, met op de gangen zomernachtventilatie, zodat het zomers koel blijft. Het is de eerste zorginstelling in ons land met een dergelijk energiezuinig gebouw.

Eredivisie
Naast de beide Awards promoveerde de Stichting PassiefBouwen.nl 3 nieuwbouw woningprojecten tot lid van haar Eredivisie, voor geleverde, uitzonderlijke passieve prestaties. De nieuwe Eredivisionisten zijn twee particuliere passiefhuizen aan de Kea Boumanstraat in Amsterdam en aan het Kerkpad in Soest. En een project met 2 energieneutrale woningen aan de Boerhave in Tubbergen.
De PassiefBouwen Veer 2015, voor uitzonderlijke bijdrages aan het bevorderen van PassiefBouwen in Nederland, werd toegekend aan Carl-peter Goosen van BouwQuest in Ede.
De prijzen werden uitgereikt tijdens de Week van de Bouw in de Jaarbeurs Utrecht.

Zie hier het Juryrapport:

Juryrapport PassiefBouwen Awards 2014