Stille Veerkade 35
2512 BE Den Haag
Netherlands
Website: http://www.fillieverhoeven.nl/

De studio werd in 1993 opgericht door Dennis Fillié en François Verhoeven. Honderden projecten in steden, woningen, kantoren en industrie zijn sindsdien architectonisch ontworpen en mede ontworpen door FilliéVerhoeven. Projecten van slechts 50 tot letterlijk tienduizenden vierkante meters.

Collega-architecten kozen er vaak voor om samen te werken met FilliéVerhoeven door hun creatief vakmanschap te erkennen, geholpen door de modernste digitale techniek. Liesbeth van der Pol en Wytze Patijn beiden benoemd tot hoofd architecten van de overheid waren jarenlang klant van FilliéVerhoeven onder vele andere bekende architecten.

FilliéVerhoeven liet zich echter op zichzelf vertrouwen toen de bouwcrisis in 2008 begon en veel klanten failliet gingen. Toen begonnen ze met het indienen van ontwerpen voor verschillende kleinere wedstrijden en selecties.

Inmiddels heeft de studio uitgesproken werken gerealiseerd die onlangs zijn gepubliceerd op de homepages van Dezeen, Divisare, Gessato, Minimalissimo, Architectenweb, Architonic, Architizer en de volledige pagina in nationale kranten zoals de Volkskrant.

FilliéVerhoeven zijn ondergebracht in het gebouw van de Architektenkombinatie in Den Haag. De Architektenkombinatie met meer dan 15 medewerkers deelt zijn expertise en faciliteiten met FilliéVerhoeven sinds 2009. CPO Groene Mient, een woonproject van 33 eenheden, is onlangs voltooid in samenwerking met de Architektenkombinatie. Het project ontving een overweldigende beoordeling door kranten en vooral door de bewoners. Een enorm succes voor de stad Den Haag en voor coöperatieve woningbouwprojecten in het algemeen.

FilliéVerhoeven als jarenlang trouw lid van de stichting PAssiefBouwen, heeft diepgaande kennis over het ontwerpen van passiefhuizen, gebouwen met een lage warmtevraag. De omgeving is al lang voordat het mainstream was onderdeel van de ontwerpfilosofie van FilliéVerhoeven. De studio staat bekend om het werken met natuurlijke materialen en materialen die kunnen worden gerecycled. Projecten variëren van de bouw van een stro-baal tot hoog-tec staal en geprefabriceerde prefabricage van hout.

Hard werken, doorzettingsvermogen en veel persoonlijke en conceptuele projecten hebben FilliéVerhoeven de beoordeling opgeleverd van een groeiende en specifieke klantenkring. Een klantenkring die van schoonheid en aandacht voor detail houdt. Veel nieuwe projecten zijn in de maak.