Biedonk 1
5081 XW Hilvarenbeek
Nederland
Telefoon nummer: 06 365 537 21
Website: http://www.bcdadvies.nl/

De gebouwde omgeving kan comfortabeler en gezonder en moet duurzamer ingericht worden. Vanuit deze missie richt BCD Advies zich op kleinschalige projecten. Zowel nieuwbouw als renovatie, met de hoogst haalbare ambities op het gebied van comfort, gezondheid en duurzaamheid. Wij hebben een intrinsieke motivatie om iedere dag aan dit doel te werken. Door deze intrinsieke motivatie hebben wij een heldere en duidelijke visie. In deze visie maakt het niet uit of een lage warmtevraag, aangename temperaturen, gezonde binnenlucht, lage maandlasten, weinig onderhoud en/of toekomstbestendig wonen je belangrijkste criteria is voor het ontwerp van je woning … je zal altijd tot de conclusie komen dat een Passiefhuis het beste resultaat oplevert. Het Passiefhuis concept is een krachtig concept. Je zal merken dat er synergie optreedt zodra je volgens dit concept ontwerpt en bouwt. “It’s where the magic happens!”

De naam Passiefhuis zorgt regelmatig voor verwarring, maar is eigenlijk logisch gekozen. De woning wordt namelijk op een passieve manier verwarmt. De naar binnen schijnende zon en de aanwezige personen zijn de meeste dagen van het jaar voldoende om het huis aangenaam warm te houden. Slechts enkele zeer koude of zonloze dagen per jaar hoeft de woning naverwarmd te worden. Actieve verwarming en de daarvoor benodigde dure installaties zijn simpelweg niet nodig.

De reden waarom de zon en aanwezige personen voldoende zijn ligt in de vloer, gevels en dak. Deze krijgen een dikke winterjas, sjaal, muts en handschoenen aangetrokken. Oftewel: ze zijn extreem goed geïsoleerd. Hierdoor is er nauwelijks sprake van warmteverlies.

Als laatste, maar zeer zeker niet onbelangrijkste punt, zorgt een uitgekiend balansventilatiesysteem voor comfortventilatie en een hoge mate van warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht. Hiermee is er 365 dagen per jaar sprake van een gezonde binnenlucht met aangename temperaturen.

Er wordt gewerkt aan projecten die ons energie geven. Onze opdrachtgevers hebben dus, net als wij, een lange termijnvisie met een focus op een gezond en comfortabel binnenklimaat met geen of zeer lage energielasten. Voor BCD Advies zijn financiën dus niet de drijfveer om een offerte uit te brengen. De mogelijkheid om meerwaarde binnen het project te realiseren is waar wij het voor doen.