WaterCampus, Agora 4
8934 CJ Leeuwarden
Nederland
Telefoon nummer: '+31 (0)88 100 3500
Website: http://www.hydraloop.nl/

Hydraloop is een gecertificeerd innovatief en prijs winnend in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert. Water wordt bespaard door 85% van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. Het kan worden hergebruikt voor het doorspoelen van toiletten, de wasmachine, de tuin of het zwembad. Hiermee wordt 45% water bespaard en stroomt 45% minder afvalwater het riool in. Het systeem werkt zonder filters, membranen of chemicaliën, maar combineert verschillende technologieën om vuil, zeep en andere deeltjes uit het water te verwijderen. De gecertificeerde waterkwaliteit die Hydraloop biedt is schoon, helder en veilig en voldoet aan de hoogste internationale waterkwaliteitseisen. Hydraloop reinigt zichzelf regelmatig en automatisch en de onderhoudsvereisten zijn laag (jaarlijks preventief onderhoud). Hydraloop gebruikt ± 200 KwH/jaar, maar levert ± 600 KwH/jaar aan energie terug. Effectief bespaart de Hydraloop dus ± 400 KwH/jaar aan energie. (uitleg zie *) Als speciale functie biedt Hydraloop Xtra de mogelijkheid om zelf te bepalen voor welke toepassing je het Hydraloop-water wilt hergebruiken. Je kunt Hydraloop Xtra zo instellen dat het Hydraloop-water bijvoorbeeld allereerst wordt aangewend voor toiletspoeling en de wasmachine. Maar in de zomermaanden kun je bijvoorbeeld de instellingen wijzigen naar het allereerst irrigeren van uw tuin, of opvullen van het zwembad als eerste toepassing.

Het Hydraloop-systeem is eenvoudig te installeren in nieuwbouwhuizen en appartementen en als onderdeel van een huisrenovatie. Het is ook goed mogelijk om Hydraloop in bestaande woningen te installeren. Het stijlvolle ontwerp van Hydraloop ziet er anders uit dan elk ander bestaand in-huis waterrecycling-systeem. Dankzij het mooie design kan de Hydraloop overal in huis geplaatst worden.

Hydraloop overview:
Bespaar water, energie en geld
Recycled water is schoon, helder en veilig
Hydraloop water kwaliteit is gecertificeerd
Geen compromissen op persoonlijke hygiëne of leefgemak
Stijlvol design en innovatieve technologie
Eenvoudige installatie, 0,27m2 vloeroppervlak
Geen filters, geen chemicaliën
Volledig automatisch
Zelfreinigend, onderhoudsarm
Smartphone App
Betaalbaar

* De energiebesparing met Hydraloop vindt plaat op drie manieren.
1. Het douche/bad afvalwater heeft een temperatuur van ± 32 graden en wordt opgevangen in het Hydraloop systeem. Zonder Hydraloop systeem wordt dit warme afvalwater via de riolering afgevoerd uit huis. Als Hydraloop binnen de muren van de woning geplaatst is wordt deze restwarmte afgegeven aan de woning waardoor de restwarmte bijdraagt aan de verwarming van de woning
2. De gemiddelde temperatuur van leidingwater is ± 10 graden (winter ± 8,5 graden, zomer ± 14,8 graden). Zonder Hydraloop moet de wasmachine het water verwarmen van 10 graden naar de ingestelde temperatuur, bijvoorbeeld 30 graden. Voor het verwarming van 10 graden naar 30 graden wordt elektriciteit verbruikt. Met een Hydraloop is het water al 20 graden; de wasmachine verbruikt minder elektriciteit om het water te verwarmen van 20 naar 30 graden dan van 10 naar 30 graden.
3. Voor de toilet-spoeling wordt met een Hydraloop systeem gerecycled water gebruikt van 20 graden. Echter zonder Hydraloop is het water gemiddeld ± 10 graden. Bij elke toiletspoeling wordt zodoende vele malen per dag koud water geïmporteerd in huis en dat water wordt door de cv instalatie opgewarmd tot circa 20 graden en weer weggespoeld. Met een Hydraloop systeem gaat er geen energie verloren door de toilet spoeling.

Voor een gezin van 4 personen wordt 6617,5 MJ primair aan energiewinst behaald. Omgerekend naar elektriciteit is dit circa 600 kWh of de opbrengst van 2 zonnepanelen.