Rheinstraße 44
64283 Darmstadt
Germany
Telefoon nummer: '+49 (0)6151 / 82699-0
Website: https://www.passivehouse-international.org/

De stichting PasiefBouwen is de nationaal erkende netwerkpartner (affiliate) van het international Passive House Association (iPHA), het wereldwijde netwerk van lokale vertegenwoordigers van PHI.

Op dit moment heeft iPHA geregistreerde leden in 57 landen van de wereld en er zijn 19 organisaties zoals Stichting PassiefBouwen aangesloten, van New York Passive House (NYPH) tot de Australian Passive House Association. Momenteel zijn er 3 pre-affiliates organisaties, die zichzelf aan het voorbereiden zijn om partner te worden aan het internationale passiefhuis netwerk. Ieder jaar komt er wel een land bij en ook steeds meer lokale overheden kiezen voor de passiefhuis standaard als wettelijke norm. Vancouver is hiervan een goed voorbeeld, maar ook dichter bij huis in het Brussels gewest is PassiefBouwen voor nieuwbouwwoningen verplicht.

Architecten en adviesbureaus, die partner worden bij de Stichting PassiefBouwen. Hebben beschikking over up-to-date kennis en zijn automatisch aangesloten door ons, als member bij  het internationale Passive House Organisation (iPHA). Zij wisselen internationaal kennis uit en plaatsen hun projecten in de internationale project database. Verder heeft iPHA een forum, een wereldwijde activiteiten kalender, een nieuwspagina en kwalitatief hoogstaande documentatie. Alles met de missie om het baanbrekende onderzoeks- en kwaliteitszorgwerk van het Passiefhuis instituut in Darmstadt wereldwijd op de kaart te zetten en hiermee de bouw en renovatie van comfortabele, hoogwaardige en uiterst efficiënte gebouwen te bevorderen. Dit is van cruciaal belang om het mondiale energieverbruik in de gebouwde omgeving te verminderen en daardoor de klimaatverandering te beteugelen.