Rangeerweg 9
6114 BC Susteren
Netherlands
Telefoon nummer: 003-162-525154
Website: http://www.mindownederland.nl/

Het slankst mogelijk profielsysteem. Passief en duurzaam. De ultieme paradox van esthetisch complex en pure eenvoud. Meer met minder, pure architectuur, perfect design. En dit allemaal vanuit de eigen productielocatie in Susteren, Limburg.

In de basis werd de profielserie Mindow ontwikkeld voor de op grote schaal aanwezige monumenten als onderdeel van ons cultureel en Industrieel Erfgoed. Juist voor deze discipline ontwikkelden wij een schuine glaslat om de ”stopverf” te imiteren uit vroegere tijden. Mindow wordt ook bij monumenten voorzien van triple beglazing waarbij wij erin geslaagd zijn om de reflectiewaarde van de triple beglazing 100% gelijk te laten zijn aan het tegenwoordige isolatieglas zodat Welstand- en Monumentencommissies hun bezwaren tegen triple beglazing laten varen. Overigens kan de triple beglazing met een u-waarde van 0,6 W/m2K ook voorzien worden aan de buitenkant van Monumentale beglazing en als optie kan het veelal aanwezige ”glas in lood” als midden ruit gebruikt worden in de triple beglazing zodat dit volledig beschermd wordt tegen weersinvloeden. Het Mindow profiel uit aluminium met de “Steel look” van de 21e eeuw wordt alleen in gelaste uitvoering op de markt gebracht en door ons moffelprocedé in matte uitvoering met fijnstructuur garanderen wij een uitstraling alsof het gelaste aluminium gegoten werd. Wij zijn er trots op dat wij het Mindow profiel voor Monumenten in de markt kunnen aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen.

Inmiddels bereikt Mindow een behoorlijke bekendheid bij onze architecten. Onder de naam Mindow Nederland voorzien wij heel Nederland van onze 32mm smalle profielen waarvoor wij een 20-jarige licentie met de patenthouder hebben afgesloten. Mindow Nederland is onderdeel van de recent opgerichte onderneming Upoint8 BV. De onderneming is ruim gefinancierd middels bankkrediet (van onze huisbankier ING) en particuliere participatie, zodat de continuïteit is gegarandeerd. Zoals bekend wordt Mindow alleen toegepast met triple beglazing (U=0,6 W/m2K) en is daardoor standaard passief. Mindow gebruikt 75% minder grondstoffen en navenant minder CO2 uitstoot in vergelijking met gelijkwaardig presterende profielseries.

Nieuwbouw woningen zijn speerpunt van ons commercieel beleid. De standaard passief in combinatie met de niet te stuiten vraag naar Energie-arme dan wel energieproducerende woningen maakt Mindow onverslaanbaar in haar aantrekkingskracht.