Rheinstraße 46
64283 Darmstadt
Germany
Telefoon nummer: '+49 (0)6151 / 82699-0
Website: http://passivehouse.com/

Het Passiefhuis Instituut (PHI) is een door Dr. Wolfgang Feist opgericht onafhankelijk onderzoeksinstituut met een voortdurend groeiend interdisciplinair team van medewerkers. Het PHI heeft een bijzonder belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Passiefhuisconcept.

Sindsdien heeft het Passiefhuis Instituut een leidende positie ingenomen met betrekking tot research naar en het ontwikkelen van bouwconcepten, bouwcomponenten, planningstools en kwaliteitsborging voor bijzonder energiezuinige gebouwen.

Het Passiefhuis Instituut stelt zijn kennis voor iedereen beschikbaar. Bevindingen die verwijzen naar de Passiefhuis-standaard, certificering- en trainingsprogramma’s, evenals de marketing van planningshulpmiddelen zoals het Passiefhuisplanningspakket (PHPP) en designPH, vallen niet onder het alleenrecht van een lokale instelling in welk land dan ook. Het Passiefhuis Instituut sluit geen exclusieve contracten af. Mits aan alle voorwaarden is voldaan, werkt het Passiefhuis Instituut in elk land graag samen met geschikte partners. In Nederland is dit de stichting Passief Bouwen.