Daviottenweg 36
5222 BH 's-Hertogenbosch
Netherlands
Telefoon nummer: 073 6230000
Website: http://www.stiebel-eltron.nl/

De succesvolle geschiedenis van STIEBEL ELTRON begint met de uitvinding en de productie van de ringdompelaar, in een werkplaats in een achtertuin ergens in Berlijn in het jaar 1924. Tot op de dag van vandaag blijft de onderneming trouw aan de principes van haar oprichter dr. Theodor Stiebel, door innovatieve producten van het hoogste kwaliteitsniveau te produceren. Daardoor is STIEBEL ELTRON uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant op het gebied van “Warm water” en “Duurzame energie”.

STIEBEL ELTRON is sinds 1977 actief in Nederland. STIEBEL ELTRON Nederland BV is een dochteronderneming van het Duitse STIEBEL ELTRON GmbH concern. Het gamma van STIEBEL ELTRON Nederland omvat warmwater en warmtepompen. Warmtepompen maken gebruik van duurzame energie voor verwarming en voor de productie van warm water. STIEBEL ELTRON levert al sinds 1976 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een enorm grote ervaring op dit gebied. STIEBEL ELTRON heeft als eerste in Nederland de warmtepompboiler met een TNO-gelijkwaardigheidscertificaat geïntroduceerd: een warmtepomp met een grote marktacceptatie, die inmiddels uitgebreid is toegepast in zowel de particuliere woningbouw als in grotere woningbouwprojecten voor de vrije sector. Onafhankelijkheid betekent vrijheid. Met moderne warmtepompen bereikt u dit inzake energie.

Decentrale energievoorziening

Eenmalig investeren, langdurig profiteren. Met uw persoonlijke energietransitie investeert u in de waardestijging van uw onroerend goed en voldoet u aan de actuele en op dit moment bekende toekomstige energienormen. Bestaand onroerend goed heeft vaak een hoog besparingspotentieel. Door passende maatregelen voor de isolatie van de schil van het gebouw kan al veel gewonnen worden. Investeren in een warmtepompsysteem is vrijwel altijd zinvol. Vooral bij oudere woningen betaalt dit zich vaak snel uit.

Continuïteit van de energievoorziening

Klimaatverandering, de uitputting van gas en de daarmee verbonden schommelende energieprijzen. Met uw persoonlijke energietransitie beschermt u zich tegen (on)voorziene politieke ontwikkelingen, welke de energieprijzen beïnvloeden. Bijvoorbeeld met een warmtepomp, die aangedreven wordt met stroom uit steeds meer regeneratieve bronnen – zo maakt u zich onafhankelijk van schommelende gasprijzen en beschermt u tevens het milieu.

Duurzaamheid

Met milieuvriendelijke en duurzame energietechnologie, levert u uw bijdrage aan een verantwoorde omgang met natuurlijke bronnen. Zo verminderen warmtepompen aantoonbaar de CO2-uitstoot en werken op dit gebied volledig emissievrij. Moderne ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW) winnen daardoor tot 90% van de energie terug, die door het conventionele luchten door het raam verloren gaat. Indien aanvullend gecombineerd met een zonnesysteem of fotovoltaïsch systeem (zonnepanelen) is dit tot een uiterst efficiënt totaalsysteem uit te breiden.

“Wij hebben de energie, om dingen te veranderen. Daarom ontwikkelen we al bijna 95 jaar een verwarmingstechniek op basis van duurzame energie.”