Beneluxstraat 1
5061 KD Oisterwijk
Netherlands
Telefoon nummer: '+32 56 66 70 21
Website: http://www.unilinpanels.com/languageselection

Gepassioneerd door hout. Gebrand op service. Of het nu gaat om spaan-, MDF-, HDF- of gemelamineerde platen: al sinds 1960 staat UNILIN, division panels garant voor weergaloze kwaliteit en flexibele oplossingen op maat.

Sinds onze oprichting groeiden we uit tot een internationale speler van formaat. Onze jarenlange ervaring laat ons toe om zowel de bouwnijverheid als de interieursector op hun wenken te bedienen. Bovendien beheersen we het volledige productieproces. Dat laat ons toe om met u mee te denken van idee tot oplossing, met aandacht voor zowel kwaliteit, design en technologie, als ecologie en veiligheid.

UNILIN-groep bestaat uit:

  • UNILIN, division panels: MDF, HDF, spaanplaten, gemelamineerde platen en klikmeubelen;
  • UNILIN, division flooring: laminaat, samengesteld parket en de LIVYN luxe vinylvloeren;
  • UNILIN, division insulation: dakelementen en isolatieplaten;
  • UNILIN, division technologies: intellectuele-eigendomsrechten en beheer van patenten.

UNILIN stelt 5.000 personen te werk, verspreid over 20 productievestigingen wereldwijd. Het bedrijf heeft een omzet van 1,5 miljard euro en maakt deel uit van de internationale beursgenoteerde groep Mohawk.

Wij bieden bouwprofessionals een breed assortiment aan technische plaatmaterialen, houtvezelisolatie en structurele balken. Deze producten zijn stuk voor stuk het resultaat van een jarenlange ervaring in de bouwsector. Ze kunnen onder meer verwerkt worden in daken, wanden, tussenvloeren, ondervloeren en betonbekisting.

Pionier in circulaire economie – Het circulair gedachtegoed sinds 1960

UNILIN is al sinds de jaren 60 een pionier in de circulaire economie. Het toenmalige Union des Lins gebruikte lemen – een restproduct afkomstig van de vlasindustrie – als basisgrondstof voor de spaanplaten. Om de groei doorheen de jaren te ondersteunen ging UNILIN steeds op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen. Resthout uit de houtindustrie vormde al snel de nieuwe basisgrondstof. Vanaf 2000 gingen we nog een stap verder en lag de focus op lokaal gerecupereerd hout.

Ons bos vind je overal – Lokaal hout dankzij slimme samenwerkingen 

UNILIN gebruikt enkel hout afkomstig van locaties binnen een straal van 400 km rond de productiesites. Deze lokale import van hout komt er dankzij slimme samenwerkingen met leveranciers, waaronder containerparken, afbraakfirma’s, de verpakkingsindustrie en zelfs eigen klanten. De grondstoffen worden deels milieuvriendelijk getransporteerd via binnenscheepvaart. Eén binnenschip haalt 60 vrachtwagens van de weg.

Hout krijgt bij ons een 2e leven – 100% circulair hout dankzij een gespecialiseerd productieproces 

Dankzij sterke samenwerkingen met leveranciers, doorgedreven kwaliteitscontroles en een hoogtechnologisch selectie- en sorteerproces, bestaan onze spaanplaten tot 85% uit gerecupereerd hout. De andere 15% bestaat uit reststromen uit de houtindustrie en dunningshout afkomstig van duurzaam bosbeheer.

Hout als energiebron – Niet recupereerbaar hout levert elektriciteit op 

Niet alle hout is geschikt voor de productie van spaanplaten. Dit hout kan echter wel dienen als hernieuwbare energiebron. Niet recupereerbaar hout zetten we om in warmte voor onze eigen productie of in groene elektriciteit dankzij de eigen biomassacentrales. Zo gaat niets van deze natuurlijke grondstof verloren.