• Berichtcategorie:Nieuws

Certificaat passiefbouwen Heeze

Op vrijdag 3 juli is het eerste certificaat PassiefBouwen Keur in Heeze uitgereikt.

De aandacht voor energiebesparing neemt steeds meer toe. In de woningbouw is op dat gebied nog veel winst te halen. In Heeze is recentelijk een huis opgeleverd dat voldoet aan de eisen van een passiefhuis. “Passief” staat voor het benutten van de vrij beschikbare energie van zon, aardwarmte, bewoners en apparatuur. Het huis is hierdoor niet alleen energiezuinig, maar ook voorzien van een comfortabel binnenklimaat.
De Stichting PassiefBouwen.nl heeft afgelopen vrijdag samen met wethouder Van der Rijt van de gemeente Heeze-Leende daarom het certificaat PassiefBouwen Keur mogen overhandigen aan de familie Huis. Het is het eerste certificaat in deze gemeente en volgens de Stichting zelfs het eerste in de regio.

Naast energiebesparing was voor de eigenaren het comfortabele binnenklimaat een belangrijke drijfveer om voor een Passiefhuis te kiezen. Vanuit zijn bedrijf Interduct
-een bedrijf op het gebied van luchttechniek- was de heer Huis reeds bekend met het fenomeen PassiefBouwen en wilde dat ook graag op zijn eigen huis toepassen.

Dat milieubewust bouwen niet altijd betekent dat je in een blokkendoos hoeft te wonen, laat het ontwerp van Hertroijs Architekten zien. Ook blijken partijen die weinig tot geen ervaring hebben op het gebied van passief bouwen toch gezamenlijk een passiefhuis neer te kunnen zetten. In één keer goed. Een mooie prestatie. De Stichting PassiefBouwen.nl hoopt dan ook de komende jaren meer certificaten in de regio uit te mogen reiken.

Vanuit de Stichting PassiefBouwen.nl hebben de Deelnemers DWA, Pladeko Ramen en Deuren, Trecodome en Zehnder Group een bijdrage aan dit project geleverd.