Sinds het oprichtingsjaar (2006) biedt de Stichting PassiefBouwen PHPP cursussen en masterclasses aan. Vanaf het jaar 2018 zijn we tevens bevoegd om de ‘Passive House Designer / Passive House Consultant’ en de passiefhuis Vakman cursussen te geven. Deze opleiding kan worden afgerond met een examen van het Passiefhuis Instituut en leidt op tot erkend Passiefhuis vakman/designer/consultant.

De Stichting PassiefBouwen gaat door de toenemende vraag in de markt weer opleidingen, cursussen en trainingen geven. In Nederland staat de Stichting aan de basis van het passief bouwen en we zijn dan ook blij om de kennisoverdracht op het gebied van Passief bouwen in Nederland te kunnen vergroten op deze manier. De kennisoverdracht tijdens deze trainingen zijn zowel voor nieuwbouw als voor renovatie toepasbaar.

Passief bouwen kent wereldwijd een sterk groeiende belangstelling. De positieve ontwikkelingen rond de Stichting PassiefBouwen.nl zijn daar een sprekend voorbeeld van. De taak van de Stichting PassiefBouwen is er voor te zorgen dat kennis, inzicht en vakmanschap met betrekking tot passief bouwen minstens gelijke tred houden met de groeiende belangstelling voor deze bouwmethode, met als kenmerken comfortabel wonen en werken, een gezond binnenmilieu en omvangrijke energiebesparingen.

De uitvoering van de genoemde opleidingen, cursussen, in-company trainingen, bijscholingen e.d. op het gebied van passief bouwen worden uitgevoerd door de Stichting PassiefBouwen, eventueel ondersteund door  specialistische, professionele en ervaren partijen.

Basis PHPP cursus

Dit is een kennismakingstraining van ongeveer 3 uur, waarbij eerst een presentatie gegeven wordt “PassiefBouwen in vogelvlucht” en daarna wordt door de PHPP Excel file in hoofdlijnen doorgelopen, met de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deze introductie cursus wordt tegen een gereduceerd tarief gegeven om partijen te helpen met de eerste vragen na aankoop van het PHPP programma.

Introductie PHPP cursus

Deze tweedaagse cursus is bedoeld voor PHPP gebruikers, die ervaring willen opdoen met de PHPP berekening. Na een algemene introductie van de opbouw wordt men door de tabbladen geleid. Tijdens de cursus wordt stap voor stap een gebouw ingevoerd, zodat je op een praktische manier leert om met het PHPP te werken en waar men op moet letten bij de invoer van gegevens.

PHPP cursus voor gevorderden

Deze verdiepingscursus is bedoeld voor PHPP gebruikers met al wat ‘vlieguren’, met een variërend programma en is een vervolg op de basis cursus PHPP. Naast het invullen van een ‘moeilijker’ gebouw , wordt ingegaan op enkele lastige voorbeelden.

DesignPH cursus

Bent u al bekend met de PHPP berekening? Ontdek de voordelen van designPH, de op SketchUp gebaseerde plug-in om gebouwen van het Passive House in 3D te modelleren. Waardoor de energiebalans van gebouwen sneller inzichtelijk gemaakt kan  worden.

PassiveHouse Designer cursus

Met deze leergang wordt professionals de gelegenheid geboden om diepgaand kennis op te doen over het technisch ontwerpen en bouwen van financieel-economisch haalbare passiefhuizen. De leergang van 80 modules, leidt op voor de kwalificatie “Certified Passive House Designer / Consultant”, waarvoor onder auspiciën van het Passive House Institut een extern examen dient te worden afgelegd.