Bent u al bekend met de PHPP berekening? Ontdek de voordelen van designPH, de op SketchUp gebaseerde plug-in om gebouwen van het Passive House in 3D te modelleren. Waardoor de energiebalans van gebouwen sneller inzichtelijk gemaakt kan  worden.

Als aanvulling op de PHPP vergemakkelijkt de 3D planningstool DesignPH het ontwerpen en de gegevensinvoer. Van belang is een gedegen kennis te hebben van SketchUp. Er wordt dan ook aanbevolen om een opfriscursus te volgen of een 2-daagse basiscursus SketchUp.

DesignPH Designph plaatje afbeelding

 

  • Hoe werkt designPH?
  • De basisprincipes van SketchUp
  • Input van een gebouwmodel
  • Analyse van het bouwmodel
  • Optimalisatie van relevante functies
  • Speciale gebouwtypen: verschillende benaderingen

 

 

Indeling programma & Data

Deze tweedaagse cursus wordt momenteel niet gegeven, opgeven hiervoor kan via het inschrijfformulier.  De eerste trainingen zijn gegeven in 2016 en 2017. U krijgt dan bericht wanneer deze cursus ingepland gaat worden.

Cursusleiding en docenten

Gerben Bos, certificeerder en bestuurslid van de Stichting en een gastdocent.

Locatie

Een unieke locatie, namelijk de introductiecursus wordt gehouden in de eerste  door de Stichting gecertificeerde woning met het PassiefBouwenKeur Superieur en  het eerste internationale PHI certificaat. Zie ook de website van de woning. Het Adres is:

Alexandre Lecocqsingel 36
3543 JE  Utrecht
Nederland

Prijs

€ 900,- inclusief 2 x uitgebreide lunch en exclusief 21% btw. Voor deelnemersarchitecten en adviseurs, die aangesloten zijn bij de Stichting PassiefBouwen en iPHA leden EN voor diegene die de PHPP software bij de Stichting PassiefBouwen hebben aangeschaft in het verleden.

€ 1000,- inclusief 2 x uitgebreide lunch en exclusief 21% exclusief 21% btw indien men deze training wil volgen en een PHPP of NZEB tool Licentie heeft aangeschaft via een andere route.

€ 500,- inclusief 2 x uitgebreide lunch en exclusief 21% btw, voor voltijd studenten tot 25 jaar en niet werkzaam of stage lopen bij een bedrijf.

PHPP + DesignPH passiefhuis berekening NZEB tool

Voor regulier werk met PHPP en DesignPH, moet een PHPP-licentie afzonderlijk worden aangeschaft. Deelnemers aan deze workshop, die nog geen licentie hebben, kunnen de demo-versie EDU (€ 90 voor studenten, beperkte functies) of de Pro-versie voor een lagere workshopprijs aanschaffen (vul uw aanwezigheid in de workshop in onder “opmerkingen”) ).

Voor de hele cursus is een eigen laptop vereist.

Prijzen zijn inclusief trainingsmateriaal.

De cursus gaat door bij voldoende interesse.

Inschrijven

Klik op de onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.