• Berichtcategorie:Nieuws

Tijdens de Renovatie 2018 in Den Bosch geeft Gerben Bos dagelijks  van 15:00 tot 15:30 uur een workshop: Van gas los met EnerPHit en DesignPH

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief renoveren. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief renoveren toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers.

EnerPHit is de internationale standaard voor energetische renovatie. Het gebruik van passiefhuis gerelateerde componenten en detailleringen, bij het renoveren van bestaande gebouwen leidt tot structurele verbeteringen op het gebied van thermisch comfort en  energiebesparing. Daarnaast draagt het bij aan een gezond binnenklimaat. In een groot aantal EnerPHit projecten zijn reducties in de verwarmingsvraag tot maar liefst 90% bereikt!

EnerPHit volgt de weg volgens het Trias Energetica principe; ‘wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken’ DesignPH zorgt voor een veel snellere manier van werken met het PHP  en is als 3D interface voor de passiefhuisberekening goed te gebruiken als ontwerp tool voor architecten en adviseurs. DesignPH geeft snel resultaat door middel van automatische analyses. De SketchUp plugin heeft een automatisch analyse algoritme welke element types en gebiedsgroepen van een willekeurig gebouw herkent. Deze nieuwe manier van werken, draagt bij een snellere analyse van oudere gebouwen.

Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

https://www.renovatiebeurs.nl/