• Berichtcategorie:Nieuws

Het ventilatiesysteem met warmterugwinning gaat door veranderende regelgeving een steeds belangrijkere rol spelen in de nieuwbouw. Toch worstelen veel opdrachtgevers, bouwers en installateurs nog met ontwerp, uitvoering en onderhoud van de techniek. Deze uitdagingen staan centraal in een bouwwebinar dat groothandel Rensa en ventilatiespecialist Zehnder op 31 oktober met elkaar organiseren.

Veranderingen in ventilatieland

De BENG-regelgeving, zoals die nu per 2021 op stapel staat, gaat ervoor zorgen dat in de nieuwbouw woningen niet langer meer met het systeem C geventileerd zullen worden. “De techniek met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, scoort in de BENG-systematiek energetisch minder dan een systeem met warmteterugwinning”, legt Matthias Stukker, manager Rensa Techniek uit in het webinar, dat op dinsdag 31 oktober gehouden wordt. Dit heeft voor alle partijen in de bouwkolom grote gevolgen. Aan de hand van een standaard vrijstaande woning wordt in het webinar het complete pad van berekeningen en ontwerp van de installatie uitgelegd. “We willen de partijen leren om integraal te denken, en het ventilatiesysteem onderdeel te laten zijn van een goed geïsoleerde en duurzaam verwarmde woning. Nu de nieuwbouw flink aantrekt, is dit hét moment om deze informatie tot je te nemen.”

Ventilatie-webinar

Technische groothandel Rensa en productspecialist Zehnder houden op 31 oktober van 12.30-13.30 uur een praktisch webinar over ventilatiesystemen met warmteterugwinning in de nieuwbouw. Dit online seminar WTW Natuurlijk is voor iedereen gratis te volgen. Kijkers kunnen live deelnemen door vragen stellen aan sprekers en moderatoren in de studio. De opname is daarnaast ook op een later tijdstip terug te kijken.

Vooroordelen en struikelblokken

Jerôme Corba, adviseur binnenklimaat bij Zehnder, gaat aan de hand van de bepaling van de ventilatiedebieten, de uitdagingen van de verschillende componenten in de installatie benoemen. Zo zijn er nog veel vooroordelen, en onwetendheden over de techniek, en maken installateurs op onderdelenniveau niet altijd de beste keuzes. Zo passeren de keuze voor type unit, de juiste demping, de keuzes voor kanalen en ventielen de revue. “Juist dat samenspel van componenten bepaalt of het ventilatiesysteem doet wat hij belooft, en gebruikers zorgeloos comfort biedt.”

Gratis aanmelden

Belangstellenden kunnen zich via deze link aanmelden voor het webinar. Via deze link is het webinar na 31 oktober ook terug te kijken.

Zehnder ComfoValve Luna S125