• Berichtcategorie:Nieuws

Woensdag 9 mei heeft de eerste architectenbijeenkomst voor het Passiefhuis Premium in Etten-Leur plaatsgevonden. Gesprekken met diverse gemeenten hebben er toe geleid dat het eerste Passieve gebouw met de “Premium” status in de Benelux, in Etten-Leur zal worden gevestigd.

Het ontwerpteam bestaat uit drie architecten van de grotere bij ons aangesloten bureaus in de regio zuid-west Nederland*, op de foto van links naar rechts:

Deze drie bureaus maken voor het eerst gezamenlijk een ontwerp voor de Stichting die in dit gebouw haar kantoor zal vestigen. Het wordt de privéwoning van onze voorzitter Frank Grootenboer en tevens kantoor en informatiecentrum voor PassiefBouwen met een grote presentatieruimte waar we regelmatig grote groepen mensen kunnen ontvangen.

De stichting zal de realisatie van dit gebouw ondersteunen en zal hierbij voor zover mogelijk haar netwerk betrekken. Vanwege het extreem lage primaire energieverbuik en hoge energie opwekking van een Premium Passiefhuis, verwachten wij veel exposure rond dit project te genereren.

De eerste stap richting de realisatie is gezet; het ontwerpproces is begonnen!

 

*/ Etten Leur en de regio Zuid-West Nederland