• Berichtcategorie:Nieuws

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. In Apeldoorn worden 86 gasloze appartementen gerealiseerd zonder warmtepomp volgens het concept van ‘Passief Bouwen’. Uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken.

Het complex aan Kanaal Noord in Apeldoorn wordt ontwikkeld en gerealiseerd door een bouwcombinatie, bestaande uit Trebbe Bouw en KlokGroep. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Syntrus Achmea verhuurt de woningen namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, aan zorgorganisatie KleinGeluk, die gespecialiseerd is in ouderenzorg. Vandaag wordt het hoogste punt in de bouw gevierd. De oplevering staat gepland in december van dit jaar.

“Wij zijn heel trots op dit baanbrekende project”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Zeer energiezuinige woningen realiseren zonder dure installaties is een volgende stap in het verkleinen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee van de huurders en goed voor het rendement waarmee onze opdrachtgever de huidige en toekomstige pensioenen kan betalen.”

“Dit project is uniek in zijn soort. De hoge duurzaamheidsambitie sluit naadloos aan op onze ambitie om Nederland mooier te maken met gezonde en duurzame gebouwen”, vertelt Hein Stooker, directeur bij Trebbe, namens bouwcombinatie Trebbe Klok. “De principes van Passief Bouwen worden op dit moment in Nederland niet in een gebouw met deze omvang toegepast. En hiermee voldoet het aan de doelstellingen die zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.”

Tijdens de viering van het hoogste punt vandaag wordt ook het ontwerpcertificaat ‘Passief Bouwen’ uitgereikt. “Er is echt lef voor nodig om te kiezen voor het Passief Bouwen concept”, vertelt Frank Grootenboer, voorzitter van Passief Bouwen. “Aan de voorkant is veel meer nagedacht en berekend om te voldoen aan de eisen van het Passief Bouwen. Het resultaat van deze investering is dat er een gebouw gerealiseerd wordt, het grootste gecertificeerde passieve woon-zorgcomplex in Nederland, dat straks uitzonderlijk veel energie bespaart.”

In het nieuwe complex heeft elke cliënt van KleinGeluk een eigen appartement. Ook zijn er diverse plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waaronder een buurtkamer en een binnentuin.

Syntrus Achmea wordt in dit project geadviseerd door Traject. Klein Geluk is bijgestaan door adviseur FAME.