• Berichtcategorie:Nieuws

Ventilatie-unit maakt ‘Climate Switch’ om duurzaam te koelen

Koelen met lucht is in opkomst en dat is niet voor niks. Ventilatie blijkt namelijk te kunnen zorgen voor veel comfort in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen. Daarnaast zorgt het voor een gezonder binnenklimaat. Door optimaal gebruik te maken van een ventilatie-unit en deze te combineren met energiezuinige koeloplossingen, is de ‘Climate Switch’ in huis zo gemaakt.

Koelen is door klimaatverandering een actueel thema. De warmer wordende zomers maken oververhitting in goed geïsoleerde woningen tot een opkomend probleem. Een duurzame, comfortabele en bovendien gezonde oplossing wordt steeds vaker gevonden in de vorm van ventilatie. Hierbij koelt een Climate Switch ventilatiesysteem gezuiverde buitenlucht voor deze de woning in gaat.
Wat veel mensen niet weten is dat veel koelfunctionaliteiten standaard aanwezig zijn in ventilatie-units met warmteterugwinning. Door hier optimaal gebruik van te maken, en deze eventueel aan te vullen met een actief koelsysteem van Zehnder, zorgt dit voor een flinke energiebesparing: de airco of warmtepomp voor koeling hoeft minder hard te draaien.

Een Climate Switch ventilatiesysteem is een duurzame oplossing doordat het gebruik maakt van koelte die al in de woning aanwezig is. Daarnaast heeft Zehnder drie oplossingen die actief koelen met ventilatie bevorderen. De luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld op peil worden gehouden met een enthalpiewisselaar. Hiermee kan de gevoelstemperatuur omlaag worden gebracht. Een woning koelen met gezuiverde lucht maakt het binnenklimaat niet alleen comfortabel, maar ook gezond.

Informatie over Climate Switch
Extra informatie over het optimaal benutten van een ventilatiesysteem voor koelte in de zomer en warmte in de winter, is te vinden op www.zehnder.nl/climateswitch. Daarnaast kunnen geïnteresseerden aankomende woensdag (27 mei, 11u-12u) een gratis webinar volgen. Aanmelden hiervoor kan via www.zehnder.nl/webinarwoensdag.

Zehnder Group Nederland
Zehnder is fabrikant van binnenklimaatoplossingen. Dit in de vorm van verwarming, ventilatie, koeling en filtering. Zehnders producten en systemen dragen bij aan een energiezuinige, comfortabele en gezonde woon- werkomgeving, ook wel een vitaal binnenklimaat genoemd. De missie van Zehnder is de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door uitstekende oplossingen te bieden voor dit binnenklimaat. In ruim 125 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerde onderneming die wereldwijd vertegenwoordigd is in 20 landen.