De stichting PasiefBouwen is sinds 2017, de nationaal erkende netwerkpartner (affiliate) van het international Passive House Association (iPHiPHA Affiliate Stichting PAssiefBouwenA), het wereldwijde netwerk van lokale vertegenwoordigers van het Passive House Institute (PHI) om de passiefhuis standaard wereldwijd te bevorderen. Gedurende dit eerste jaar moet de Stichting op een aantal vlakken compliant worden, waarna onze deelname definitief wordt. De Stichting combineert haar bekendheid en positie in Nederland en koppelt dit aan dit toonaangevende wereldwijde platform.

Op dit moment heeft iPHA geregistreerde leden in 57 landen van de wereld en er zijn 19 organisaties zoals Stichting PassiefBouwen aangesloten, van New York Passive House (NYPH) tot de Australian Passive House Association. Momenteel zijn er 3 pre-affiliates organisaties, die zichzelf aan het oplijnen zijn om partner te worden aan het internationale passiefhuis netwerk. Ieder jaar komt er wel een land bij en ook steeds meer lokale overheden kiezen voor de passiefhuis standaard als wettelijke norm. Vancouver is hiervan een goed voorbeeld, maar ook dichter bij huis in het Brussels gewest is PassiefBouwen voor nieuwbouwwoningen verplicht.

Architecten en adviesbureaus, die partner worden bij de Stichting PassiefBouwen. Hebben beschikking over up-to-date kennis en zijn automatisch aangesloten door ons, als member bij het internationale Passive House Organisation (iPHA). Zij wisselen internationaal kennis uit en plaatsen hun projecten in de internationale project database. Verder heeft iPHA een forum, een wereldwijde activiteiten kalender, een nieuwspagina en kwalitatief hoogstaande documentatie. Alles met de missie om het baanbrekende onderzoeks- en kwaliteitsnetwerk van het Passiefhuis instituut in Darmstadt wereldwijd op de kaart te zetten en hiermee de bouw en renovatie van comfortabele, hoogwaardige en uiterst efficiënte gebouwen te bevorderen. Dit is van cruciaal belang om het mondiale energieverbruik in de gebouwde omgeving te verminderen en daardoor de klimaatverandering te beteugelen.

iPHA_member_fullHet iPHA members (deelnemers) netwerk bestaat uit architecten, planners, wetenschappers, leveranciers, fabrikanten, aannemers en vastgoedontwikkelaars, met als doel de passiefhuis standaard te bevorderen en een groter publiek inzicht te geven in de voordelen ervan.

iPHA en haar Duitse affiliate, IG Passivhaus Deutschland, zijn initiatieven van het Passiv Haus Institut, (PHI) Darmstadt. Architecten en ingenieurs die zijn aangesloten bij de stichting worden automatisch lid van iPHA en hebben toegang tot een wereldwijd netwerk met een grote hoeveelheid informatie en kennis om uit te putten. iPHA leden communiceren rechtstreeks met elkaar op het iPHA Forum en Passipedia, de bron voor alles wat met PassiefBouwen te maken heeft. Het biedt een overvloed aan up-to-date Passiefhuis kennis online. Het doel: kennis verspreiden over de Passieve bouwwijze en zorgen voor consistente hoge kwaliteit.

Het iPHA-lidmaatschap bevordert de groei van het passiefhuis netwerk en geeft de volgende voordelen:

  • Volledige toegang tot Passipedia, de Passivhaus informatiebron;
  • Toegang tot het iPHA Forum, een dynamisch platform voor uitwisseling met honderden professionals over de gehele wereld;
  • Presentatie in een online databank met passiehuis deskundigen, regionale organisaties over andere Passive House-stakeholders wereldwijd;
  • Nieuwsbrieven die iPHA-leden op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen;
  • Kortingen op PHI (Passive House Institute) diensten en evenementen, zoals de International Passive House Conference;
  • Aantrekkelijke kortingen op designPH, het 3D-ontwerpgereedschap voor de PHPP;
  • Een gratis digitaal abonnement op Passive House Plus, een bekroond passiefhuis en een low energy bouw tijdschrift;
  • Speciale toegang tot een divers aanbod aan materialen van passief huis in de lidstaten, inclusief presentaties van dr. Feist en anderen;
  • Gebruik van het officiële iPHA-lidembleem.