• Berichtcategorie:Nieuws

Cop26 glasgow

Het passiefhuis Instituut is tijdens COP26 weer aanwezig, waarin passief bouwen een hoofdrol speelt, om energiebesparing in de gebouwde omgeving een stimulans te geven en passief bouwen wereldwijd te promoten! Het programma met alle momenten staat in een pdf document als download beschikbaar.

Ontdek de duurzame gebouwen van Glasgow en omgeving met de International Passive House Association (iPHA) met een gratis rondleiding van een halve dag! Op veler verzoek hebben we onze jaarlijkse duurzame gebouwen weer georganiseerd COP-tour voor maandag 8 november van 9.00 tot 13.30 uur. Geplande bezoeken zijn onder meer nieuwe sociale woningen in Passive House in Newfield Square, drie gerenoveerde hoogbouwtorens in Cedar Court en de renovatie van traditionele Victoriaanse huurkazernes aan Niddrie Road. Alle gebouwen zijn gerenoveerd op de principes van EnerPHit, de Passiefhuisstandaard voor renovatie en dit wordt ook verder toegelicht in de presentatie.

Deelnemers krijgen een uitgebreide rondleiding van betrokken toparchitecten in het project, waardoor ze de gebouwen van binnen kunnen bekijken en uitleg krijgen hoe deze gerenoveerde passiefhuizen zijn opgebouwd vanuit scratch tot de finishing touch. De tour eindigt op de Construction Scotland Innovation Center in Hamilton, waar deelnemers de kans krijgen om te netwerken en deel te nemen aan een interactieve Passiefhuis workshop. Deze tour is gratis en omvat een bus voor reizen tussen locaties. Register door contact op te nemen met info@passivehouse-international.org met het onderwerp lijn “Duurzame gebouwen van Glasgow tour“. Wees snel! Er zijn slechts 30 beschikbare plekken!

Download hier de COP26 brochure

Download hier de COP26 agenda