passief bouwen congres

PassiefBouwen congres Building holland

Tijdens Building Holland zal de Stichting PassiefBouwen voor de eerste maal het Passiefbouwen congres organiseren. Het doel is om dit congres jaarlijks te houden en te laten uitgroeien tot een internationaal evenement. Building Holland vindt plaats van 11 t/m 13 april 2017 in RAI Amsterdam.

Het congres wordt gehouden op donderdag 13 april, in zaal E107. De start van het congres is al om 8:30 uur. Dat is ruim voor de opening van de beurs (10:00 uur). Zo zijn de bezoekers de drukte voor en blijft er na afloop nog voldoende tijd over om Building Holland te bezoeken. Op dit moment zijn we nog bezig met het samenstellen van de inhoud, waarbij een mix van Nederlandse en buitenlandse sprekers op het programma staan. Het is geen zuiver technisch seminar. Er zullen vooral maatschappelijke thema’s en inspirerende voorbeelden worden besproken.

Inschrijven kan via de volgende link: www.duurzamgebouwd.nl/passiefbouwen.

Website Passiefhuismarkt online

 

De website Passiefhuismarkt (.nl en .be) is online gegaan. De nieuwe website voorziet in een dubbele behoefte. Het is een markt voor opdrachtgevers en architecten die op zoek zijn naar duurzame materialen en installaties én een informatiemodel voor gebruikers van de PHPP of NZEB tool.

 

Fabrikanten kunnen een login aanvragen om hun productinformatie te updaten. Maar ook voor aannemers en architecten bestaat de mogelijkheid om projecten te presenteren. Het plaatsen van uw producten of projecten op Passiefhuismarkt kost € 50,- per maand, maar is gratis voor deelnemers van de stichting. Voor meer informatie kunt terecht op de website: www.passiefhuismarkt.nl.

passiefhuismarkt.nl

plattegrond bouwbeurs

routes Bouwbeurs 2017

Nog even terugkomen op de routes die PassiefBouwen en Passiefhuismarkt hebben georganiseerd tijdens BouwBeurs 2017 in februari. Dagelijks vier routes was intensief, maar de reacties waren zeer positief.

 

De Stichting heeft ruim 250 bezoekers op haar stand ontvangen en haar netwerk stevig uitgebreid. Architectenbeau Middelkoop en Villenova hebben presentaties verzorgd en onze stand bemand. Een

mooie samenwerking die voor herhaling vatbaar is. De komende beurzen Eigen huis (www.realiseerjedroomhuis.nl) van 17 t/m 19 maart in Jaarbeurs Utrecht en Building Holland (www.buildingholland.nl) van 11 april t/m 13 april 2017 in de Amsterdam RAI, doen we wederom in samenwerking met ons architectennetwerk.

 

Wereldwijd netwerk Passief Bouwen

 

iPHA is een wereldwijd netwerk, waarbij de belangrijkste nationale organisaties op het gebied van de Passieve bouwwijze zich kunnen aansluiten. Deze organisaties vertegenwoordigen belangen van onder meer architecten, ontwerpers, wetenschappers, leveranciers, fabrikanten, aannemers en projectontwikkelaars.

 

De afgelopen jaren is de samenwerking in gang gezet en dit heeft geleid tot een definitieve samenwerking vanaf 2017. De komende tijd worden hier meer mededelingen over gedaan. Het wereldwijde netwerk draagt bij aan kennisuitwisseling tussen de verschillende landen. Het draagt bij aan het informeren en enthousiasmeren van een groter publiek inzake het nut en de betekenis van passief bouwen. Hierdoor kunnen we lezen en leren over voltooide passieve projecten en de ervaringen van eigenaren. Het uitwisselen van ervaringen en delen van vragen van architecten, ingenieurs, wetenschappers en projectontwikkelaars en het iPHA lidmaatschap laat architecten en bouwers profiteren van extra voordelen en kortingen.

iPHA en zijn Duitse partner, is een initiatief van het Passivhaus Institut te Darmstadt, Duitsland, om op het hoogste niveau technische expertise, vakbekwaamheid, onafhankelijkheid en objectiviteit te waarborgen en internationaal samen te werken.

passive house

Passivhaustagung Wenen 2017

 

Dit jaar wordt de Internationale Passivhaustagung 2017 gehouden in Wenen op 28 en 29 April 2017, in de Messe Wien Congress Center. Als partner zal de Stichting PassiefBouwen hierbij vanzelfsprekend aanwezig zijn.

De stichting biedt de mogelijkheid om hieraan deel te nemen en aan te sluiten bij de groep Nederlanders

(fabrikanten en architecten) die hier naar toe gaan. We stellen hiervoor een programma samen, inclusief enkele bezoeken aan passieve projecten in de regio.

 

Hebt u interesse om deel te nemen?

Stuur een email aan info@www.passiefbouwen.nl. Zie verder: www.passivhaustagung.de.

 

Download hier de originele publicatie (pdf) :

passief-bouwen-nieuws