Architecten, adviesbureaus, ontwerpbureaus en bouwkundig adviseurs die ervaring hebben met de Passieve bouwwijze kunnen zich sinds kort aansluiten bij ons adviseursnetwerk, in samenwerking met het gerenommeerde internationale Passiefhuis instituut uit Duitsland. hiervoor hebben wij een propositie ontwikkeld die speciaal op deze doelgroep is afgestemd.

Tekst: Gerben Bos Msc, ViceVoorzitter stichting PassiefBouwen

Adviseurs netwerk PassiefBouwen

Met een eindige voorraad aan fossiele brandstof en een stijging van de energieprijzen moeten we op zoek naar alternatieven. De bouwsector kan met 2020 in aantocht simpelweg niet meer anders dan energieneutraal bouwen. Energieneutrale gebouwen hebben de toekomst en een passief gebouw is hiervoor het beste uitgangspunt. Wat je niet verbruikt hoef je immers ook niet te compenseren. Daarbij kan de bewoner met minder energie af en woont hij ook nog eens comfortabeler én gezonder. Hoe? Het is een combinatie van zeer goede isolatie, goede luchtdichting, goede ventilatie en gebruikmaken van zogenoemde passieve energie (zon, wind, aardwarmte). Dit alles gecombineerd met een uitgekiend ontwerp, nauwkeurige detaillering en een goede kwaliteitsborging.

Adviseursnetwerk

De stichting krijgt dagelijks wel de vraag: kennen jullie adviseurs en/of architecten, die ons kunnen helpen/begeleiden om een goed gebouw te krijgen? De Stichting PassiefBouwen is in het leven geroepen om de toepassing van passief bouwen in Nederland te stimuleren. In deze stichting zijn marktpartijen en overheden verenigd. In het verleden heeft de stichting zich vooral gefocusseerd op market push, echter de laatste jaren zet het bestuur zich meer in op market pull. We verbreden onze horizon met deelname aan bijvoorbeeld Beurs Eigen Huis waar we samen met onze deelnemers, tijdens de najaarseditie 2017 een PassiefBouwen paviljoen hebben. Deze stap is erop gericht om de bewustwording van passief bouwen te vergroten in de Nederlandse markt en ook een andere groep adviseurs bij ons te betrekken bij onze deelnemers. Architecten, adviesbureaus, ontwerpbureaus en bouwkundig adviseurs die ervaring hebben met de Passieve bouwwijze kunnen zich daarom sinds kort aansluiten bij ons adviseursnetwerk.

Bij aansluiting aan ons adviseursnetwerk wordt uw bedrijf automatisch lid van iPHA, de internationale Passive House Association. De kosten worden door de stichting afgedragen en betaald uit uw bijdrage. Daarnaast ontvangt u kosteloos één of meerdere Engelstalige of Duitse PHPP licenties, met altijd de laatste updates, een tweevoudig abonnement op de Energiegids en 50% korting op het PassiefBouwen congres tijdens Building Holland. Alle voordelen opgeteld ontvangt u meer dan dat u betaald, dat is de opzet! Voor meer en de meest actuele informatie verwijzen we u naar onze website, onder het kopje ‘Over ons’ en daarna ‘Aansluiten bij het adviseursnetwerk’.

PassiefBouwen Kleur

 

PassiefBouwen Award 2016

Meer voordelen

Deel uitmaken van ons netwerk, heeft ook nog andere voordelen. Naast samenwerken, doen wij een beroep op dit netwerk tijdens beurzen, voor het geven van een presentaties en het bemensen van onze stand. U komt hierdoor in contact met uw doelgroep, onder meer (particuliere) opdrachtgevers, woningbouwcorperaties, gemeenten en schoolbesturen. Verder verwijzen wij opdrachtgevers naar u door en bent u vindbaar op passiefhuismarkt.nl en onze website onder het tabblad ‘Adviseurs’.

Bedrijven met affiniteit, passie en de meest actuele kennis over PassiefBouwen. Communiceren onderling werkt ook veel makkelijker. Doordat men is aangesloten op het netwerk is het vanzelfsprekend dat iedereen de laatste updates heeft en over de benodigde licenties beschikt. Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten als deelnemer of adviseur bij de Stichting PassiefBouwen. U kunt zich aanmelden voor het adviseursnetwerk of deelnemer worden van de Stichting PassiefBouwen door een email te sturen aan info@www.passiefbouwen.nl. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze website.

 

Deze pagina’s komen tot stand onder verantwoordelijkheid van de Stichting PassiefBouwen. Deze stichting bevordert passief bouwen in ons land. Passief bouwen leidt tot comfortabele gebouwen, met een goed binnenklimaat, toekomstwaarde en een aanzienlijke besparing op energiekosten.
W. www.passiefbouwen.nl
E. info@www.passiefbouwen.nl
T. 0888-58 58 58
Download hier de originele publicatie (pdf) :