• Berichtcategorie:Uncategorized

8 februari: hybride event ‘Passief bouwen

Wat zijn de ontwikkelingen van passief bouwen en passief renoveren in de circulaire bouw en hoe draagt dit bij aan de energietransitie? Wat gebeurt er in de gehele keten, wat zijn valkuilen en hoe zien verdienmodellen eruit? Deze vragen komen aan bod tijdens het event Passief Bouwen dat Bèta organiseert tijdens de Week van de Circulaire economie op 8 februari 2022

Carl-Peter Goossen van BouwNext, Gerben Bos van Stichting Passief Bouwen staan samen met Jack van der Palen van Archiview op het podium . Zij vertellen hoe passief bouwen als bouwtechniek een rol speelt in hun dagelijks werk, delen hun ervaringen en geven ons een inkijk in de wereld van de passief bouwen. Daarnaast wordt het OutPHit project toegelicht om ingrijpende energetische renovaties sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken. Alles wordt in goede banen geleid door Bob van der Zande als dagvoorzitter.

Paneldiscussie

Onder leiding van Bob van der Zande voeren we een paneldiscussie. We nodigen de  sprekers, vastgoed opdrachtgevers, woningcorporaties en gebiedsontwikkelaars uit om hieraan deel te nemen. Om zo een beeld te krijgen van welke stappen gezet moeten worden om passief bouwen op een grotere schaal in te zetten en zo vanuit de bouw bij te dragen aan de energietransitie en de circulaire transitie.

Update 17 februari 2022

Klik hier voor een terugblik van dit event, met veel handige links.